top of page
_MG_2728.jpg

Beställ en handmålad ikon

OM HUR DET GÅR TILL

Handmålade ikoner tillverkas på beställning. Att skriva en ikon tar sin tid. Välj först motiv och format. Är du osäker hjälper jag dig gärna. Skicka ett mail med din förfrågan till mig, så återkommer jag med information om pris och leveranstid. I regel är leveranstiden ca 6-12 månader beroende på hur min arbetslista ser ut. Här nedan finns några prisexempel på motiv och format, för att du ska kunna få en uppfattning om ungefär vad det kostar. Exakt pris får du av mig via mail.

Robin Johansson i arbete i sin ikonverkstad.

Ikon i formatet 20x25 cm av Robin Johansson
20 x 25 cm
5 500 kr
Ikon i formatet 30x40 cm av Robin Johansson
30 x 40 cm
12 000 kr
Ikon i formatet 45x70 cm av Robin Johansson
45 x 70 cm
21 000 kr

Om prissättning

Ikon i formatet 60x70 cm av Robin Johansson
60 x 70 cm
25 000 kr

Samtliga ikoner tillverkas i lindträ. Från 20 x 25 cm och uppåt förses ikonen med ribbor (naror) av ek för att öka träets stabilitet över tid. Ikonen skrivs med äggtempera och om så önskas använs även bladguld i bakgrunder, glorior och detaljer i motivet. Priset bestäms utifrån två aspekter: ikonens storlek och motivets komplexitet.

Finansiering

Din ikon kan betalas på flera sätt. Man kan betala via Swish eller faktura – eller delbetala via Klarna.

Klarna
Swish
Tryckt ikon av Robin Johansson

Köp tryckta ikoner direkt i webbshoppen

MINDRE IKONER FINNS I LAGER FÖR OMEDELBAR LEVERANS

Beställ tryckta ikoner

FINA IKONER TILL HEM OCH KYRKA – TILL LÄGRE PRIS

Ikonverkstaden tillverkar också tryckta versioner av Robin Johanssons ikoner. Du kan beställa dessa i vilket motiv och format som helst. Församlingar som vill komma igång med att bruka ikoner i liturgin till ett överkomligt pris kan beställa tryckta festdagsikoner av oss, till exempel. Eller om du inte har ekonomiska möjligheter att köpa en handmålad ikon till din andaktshörna hemma – beställ en tryckt ikon hos ikonverkstaden. Hör bara av dig med dina önskemål, så ger vi dig information om pris och leveranstid. Vanligen tar tillverkningen 2-3 veckor.

Tryckt ikon av Sankt Georg och draken av Robin Johansson
Boken "Ikonen - en enkel introduktion" av Robin Johansson

»Bröderna i det vackert belägna klostret på Athos inbjöd sina gäster att dela den enkla kvällsvarden. Att sitta där i matsalen var som en försmak av måltiden i Guds rike. Helgon och änglar bokstavligen omgav oss. Väggar och tak i klostermatsalen täcktes av ikoner.«

Beställ Robins bok om ikonerna

DIREKT I VÅR EGEN WEBBSHOP

_MG_2903.jpg
63e123e7eff30_edited.png
bottom of page